Retten har talt: Vanvidsbilist får bil konfiskeret

Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet

En 24-årig mand fra Hedehusene må vinke farvel til kørekortet i 10 år, desuden skal han ind og ruske tremmer i seks måneder.

Det har Retten bestemt, efter at manden i februar i år brød færdselsloven hele 34 gange, inden det lykkedes politiet at stoppe ham Bagsværd. Det skriver  Københavns Vestegns Politi i en pressemedddelelse.

Da bilistens sag kom for retten, blev han dømt for at have tilsidesat væsentlige hensyn til færdselssikkerheden og for forsætligt at have fremkaldt fare for andre personer eller ting. Samtidig blev han dømt for narkokørsel og for at have lavet et kraftigt styrerudslag i høj fart med en patruljevogn.

Det udløser altså den heftige straf. Den kvikke læsere vil måske bemærke, at bilisten overtrådte færdselsloven, før den nye lov om vanvidsbilisme trådte i kraft i marts. Men det har altså ikke haft betydning for Rettens beslutning.– Når man køre så hensynsløst og på den måde bringer andres liv i fare, så skal det koste både fængsel, kørekort og bil. Jeg er derfor meget tilfreds med dommen, siger anklager Ida W.O. Forrest.

Manden har udbedt sig betænkningstid i forhold til dommen.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk