Renault: Vores flyvende bil er altså ikke en joke…


Franskmændene vil gerne have resten af verden til at tro på, at deres flyvende bil ikke er en joke. Men det heller ikke kun et koncept.

Hvis man følger bare lidt med i bilindustriens gøren og laden i disse dage, ved man også, at Renault lige har præsenteret en nyfortolket Renault 4. Men franskmændene har gjort meget mere end det.

Den mystiske 4-model, som fabrikken i første omgang sendte nogle meget mørklagte billeder ud af, viser sig nu at være god nok. Det er i hvert fald, hvad folkene – som har lavet den – siger.

Ja, Renault har i samarbejde med TheArsenale skabt en 4L i kulfiber med… fire blæsere/motorer i stedet for hjul i hjørnerne. Og nu har sidstnævnte udsendt en pressemeddelse, hvori de understreger, at ‘AIR4 hverken er en joke eller et koncept men derimod en ægte bil’.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Foto: Renault

Hvilket selvfølgelig er sådan noget, man siger helt naturligt om en helt ægte bil.

Hvis du spørger os, ligner det mest af alt en overdimensioneret drone. Omend en virkelig sej én af slagsen. TheArsenale hævder, at ‘bilen’ har en tophastighed på 50 km/t – i ‘virkelighedens’ verden er den dog begrænset til 14,5 km/t.. af sikkerhedshensyn som vi forstår det.

Det skal nødvendigvis siges, at Renault ikke nødvendigvis har tænkt sig at gøre alvor af den nye 4. Snarere siger franskmændene, at bilen er ‘en forestilling om hvordan biler ser ud om 60 år’.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

 

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk