Renault skrotter fossilbilen

Foto: Renault PR

I hvert fald i Europa hvor det franske mærke fra 2030 kun vil sælge… ja, du gættede det – elbiler.

Ford har allerede sagt det. Det samme har Jaguar, Fiat, Volvo, Mercedes, Peugeot og mange andre. Senest i 2030 skal en række bilmærkers modelprogrammer kun bestå af elbiler.

I hvert fald i Europa.

Og nu melder franske Renault sig i koret af bilproducenter som er klar til at skrotte fossilbilen. Eller i hvert fald næsten. For der er lige et par år til 2030, og Renault har kun sagt, at elektrificeringen vil gælde de biler, man sælger inden for EU.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Vi har en forpligtigelse til at deltage i overgangen til elbiler, har Automotive News Europe citeret Renault Groups administerende direktør Luca de Meo for at sige.

Faktisk, mener direktøren, er det nødvendigt, at bilproducenterne kun sælger elbiler. Det er dog ikke alt i Renaults rækker der går elvejen. Billig-mærket Dacia, som er en del af Renault Group, skal ifølge Luca de Meo ‘elektrificeres så sent som muligt’.

Lige nu koncentrerer de ansatte på Renaults fabrikker sig formentlig om den umiddelbare fremtid. Mærkets chefer har nemlig allerede meldt ud, at man vil lancere 24 nye bilmodeller inden 2025. Altså om under tre år.

Desuden, siger Renault, vil man bygge en gigantisk fabrik et sted i EU. Her skal der produceres batterier til elbiler.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk