Renault lover: 95 procent af ny brintbil kan genanvendes

Foto: Renault

Et af de helt store ord i bilindustrien lige i øjeblikket er miljø. Og nu lover franske Renault, at 95 procent af en kommende brintbil kan genanvendes til gav for miljøet.


Vi nærmer os en vigtig dato for Renault. Den 19. maj præsenterer franskmændene en ny brintbil. Bilen er, siger de, lavet af 70 procent af genbrugsmaterialer. Og ikke nok med det. I alt kan 95 procent af bilen genanvendes, når den ikke længere egner sig til et liv på vejene.

Det er i øvrigt ikke meget mere, vi ved om bilen. For Renault holder kortene tæt til kroppen. Men franskmændene vil gerne fortælle, at bilen kører på brint. Ifølge Carscoops kan det betyde, at Renault har fået en forbrændingsmotor til at køre på brint. Noget lignende eksperimenterer Toyota med i en GR Yaris.

Japanerne bruger i øjeblikket bilen til ræs. Men som Boosted tidligere har fortalt, har Toyota og en række andre, japanske bilproducenter allerede fortalt, at de vil holde forbrændingensmotoren i live. Også uden for al verdens racerbaner.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk