Regler om konfiskering af biler ved vanvidskørsel bliver nu lempet

Foto: Rigspolitiet

Transportministeren har netop udmeldt, at der vil ske ændringer, som gør det sværere at konfiskere leasede, lejede eller lånte biler fra tredjepart ved vanvidskørsel – godt nyt, mener Dansk Industri.

De nyligt foreslåede regler om konfiskation af køretøjer ejet af tredjepart vil ramme erhvervslivet hårdt, mener Dansk Industri og Bilbranchen. I mange tilfælde vil straffen sendes videre til leasingselskabet, biludlejningen osv., som ikke har anpart i skylden, men pludselig står med en mistet bil – det er ikke fair ifølge Dansk Industri og Bilbranchen, der i et brev til transportministeren har kritiseret lovforslaget.

Dansk Industri og Bilbranchen opfordrede i høringssvaret til lovforslaget til, at konfiskation af køretøjer ejet af tredjepart blev begrænset til alene at gælde de tilfælde, hvor tredjepart, f.eks. bilforhandler eller leasingselskaber, vidste eller burde vide, at køretøjet kunne bruges til vanvidskørsel.

LÆS OGSÅ: My Garage ejer ryger igennem isen med sin bil


Det har ført til, at transportministeren netop har sendt et brev til Transportudvalget, hvor det fremgår, at de nye justeringer af lovforslaget vil betyde, at hvis ejeren af et køretøj kan godtgøre, at han eller hun ikke vidste eller kunne vide, at køretøjet ville blive brugt til vanvidskørsel, så vil det være uforholdsmæssigt indgribende at konfiskere bilen.

De forventede justeringer kommer dog ikke til at ændre på, at bilen fortsat kan beslaglægges af politiet på stedet, og køretøjerne vil derfor blive fjernet fra vejene, indtil de nærmere ejerforold er undersøgt.