Regeringen vil lade folk uden kørekort køre bil

Foto: PR

Efter svensk model lægger transportminister Trine Bramsen (S) nu op til, at lade folk øve sig bag rattet, inden de slippes løs på egen hånd i trafikken.

De yngste af de nyeste bilister i Danmark kender allerede til en afart af modellen, når en bilist med mere erfaring er med på turen. Men nu foreslår regeringen med transportminister Trine Bramsen (S) i spidsen, at folk uden kørekort køre bil.

Det fremgår af et lovudkast. Helt konkret lægger regeringen op til, at køreskoleelever må køre bil sideløbende med køreskoleundervisningen. Det kræver blot, at en anden – som kender eleven – sidder ved siden af.

Ledsageren, foreslår regeringen, skal være fyldt mindst 25 år og have haft kørekort i tre til fem år. Regeringen foreslår også, at både køreskole-eleven og ledsageren gennemgår et såkaldt ‘ledsagerkursus’. På den måde ved begge, hvad opgaven går ud på.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Modellen kendes fra Sverige, hvor bilister fra 16 år må sætte sig bag rattet, hvis en ledsager også er med i bilen. Sådan er det også i Norge, mens bilisterne i Tyskland og Holland skal være fyldt 16 et halvt år.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk