Reklame:

Regeringen vil hæve kørselsfradraget

Brændstofpriserne har ikke ligefrem lagt sig ned. Så nu foreslår regeringen at række dem, som har længst på arbejde, en hånd. 

Lige nu koster en liter blyfri 95 omkring 16,19 kr., mens en liter diesel løber op i 15,89 kr. Men nu kan der være hjælp på vej. I hvert fald for dem med længst på arbejde. Regeringen foreslår nemlig at hæve kørselsfradraget. Kørselsfradraget gælder for bilister, som pendler mere end 24 kilometer for at komme til og fra arbejde.

Lige nu er der 1,98 kr. at hente på årsopgørelsen for disse kilometer. Men det kan altså meget vel blive lavet om, når Skatterådet i dag mødes for at diskutere kørselsfradraget. Og det er her, beslutningen ligger. Regeringen kommer da heller ikke med noget konkret forslag, til hvor meget kørselsfradraget skal hæves med.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Sidst Skatterådet mødtes for en måned siden, var kørselsfradraget også på dagsordnen. Men drøftelsen blev udskudt, med den begrundelse, at man med henvisning til krigen i Ukraine “ville afvente situationen”. En situationen der ikke er blevet bedre. Russerne har nu været i landet i mere end to måneder. Noget der i den grad også kan mærkes i bilindustrien, hvor fabrikkerne enten skriger på dele eller holder helt lukket.

Delte meninger om fradraget
Det er dog ikke alle partier på Christiansborg, der er begejstret for regeringens forslag. Blandt andet lyder det fra SF til DR.dk, at man ikke er interesseret i ‘at give mere til dem der i forvejen har allermest’.

Omvendt ser FDM noget positivt i, at politikerne nu række bilisterne en hjælpende hånd. Men det er vigtigt, at magthaverne ikke kun stiger sig blinde på, hvad en liter benzin koster.

Når man hæver kørselsfradraget, er det vigtigt, at man ikke kun justerer for den ændring, der er i brændstofprisen. Der er behov for en større ændring, så danskerne kan få dækket deres omkostninger, siger Torben Kudsk der er afdelingschef i FDM.

Reklameblok:
Ifølge organisationen har de stigende brændstofpriser givet pendlerne en merudgift på 1.300 kr. om året, som det ser ud lige nu.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?