Reklame:

Regeringen: Salget af benzin-og dieselbiler skal stoppe i 2030

Regeringen vil udfase rene benzin-og dieselbiler, det fremgår af et netop fremlagt klimaudspil

Står det til regeringen (Venstre, De Konservative og Liberal Alliance) skal det i Danmark være forbudt at indregistrere rene benzin-og dieselbiler efter 2030. Planer vil statsminister Lars Løkke Rasmussen tale om senere i dag i anledningen af folktingets åbning, skriver TV2.dk.

Tidligere har regeringspartiet De Konservative været ude med ønsket om et stop af salg af benzin-og dieselbiler i netop 2030, mens Venstre med statsministeren i spidsen har tøvet – altså indtil nu.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

I stedet skal danskere ud i flere elbiler. Forslaget vil dog ikke helt forbyde de fossile brændstoffer. Regeringen lægger nemlig op til, at det kun er biler drevet udelukkende af benzin-og diesel, som det altså skal være slut med.

KILMARÅDETS ANBEFALING
Ifølge formanden for Klimarådet, Peter Brinch Sørensen, der i sidste uge i anbefalede, at Danmark forbyder salget af benzin-og dieselbiler, vil et forbud øget salget af elbiler.

“Elbiler er mere klimavenlige end fossildrevne biler, så jo hurtigere vi skifter benzin- og dieselbiler ud med elbiler, jo mere gavner det klimaet globalt”,  har Peter Brinch Sørensen udtalt til TV2.dk.

RØD OPBAKNING
Også fra partier udenfor regeringen møder forslaget opbakning. Socialdemokratiets eget kilmaudspil vil dog kun forbyde salget af nye dieselbiler fra 2030. Mens både SF og Alternativet støtter et forbud mod salget af biler på fossile brændstoffer.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

KAN VÆRE ET UMULIGT FORBUD
Omvendt kan det være svært overhovedet at få et forbud til at gælde som lovgivning i Danmark. EU-medlemskabet sikrer nemlig retten til import a vare på tværs af medlemslandendes grænser, hvorfor det slet ikke er sikkert, at et forbud herhjemme overhovedet kan lade sig gøre. Det tjekkede avisen Ingeniøren.dk allerede i 2016. Samme medie skriver dog også, at et forbud kan træde i kraft, hvis det er begrundet med miljømæssige hensyn.

 

 

Reklameblok:


 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?