Regeringen: Nu må benzinbiler også forbydes i byerne

En ny aftale mellem regeringen og kommunerne betyder, at benzinbiler nu også kan udelukkes fra miljøzoner
Foto: Naabel Syed

En ny aftale mellem regeringen og kommunerne betyder, at benzinbiler nu også må forbydes i udvalgte zoner.

Hidtil har det været dieselbiler uden partikelfilter, der er kommet i klemme i de såkaldte miljøzoner rundt omkring i de danske byer. Men nu betyder en ny aftale mellem regeringen og kommunerne, at det også bliver muligt at holde benzinbilerne ude af disse zoner.

Det skriver DR.

Aftalen er indgået mellem regeringen og denne støttepartier. SF, Radikale og Enhedslisten.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
De nye regler giver kommunerne mulighed for at lave zoner, hvor biler med diesel-og benzinmotorer ikke må køre. Det står dog også i aftalen, at ‘det skal være muligt at bo og arbejde i de konkrete zoner’. Derfor vil personer med et legitimt formål stadig kunne køre i disse zoner – også i diesel-og benzinbiler.

Det er en af mulighederne kommunerne nu får.

Ses vi til Auto Show?


En anden mulighed er, at reglerne de miljøzoner, som i forvejen eksisterer i København, Aarhus, Odense og Aalborg, skærpes. Sådan at dieselbiler uden partikelfilter ikke må køre i zonerne.

De nye regler kommer, fordi størstedelen af forureningen i byerne i dag kommer fra gamle dieselbiler uden partikelfilter. Det siger miljøministeriet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Vælgerne kommunerne at gøre brug af de nye regler, vil der være et tilskud, så ejere af dieselbiler uden partikelfilter kan få filteret sat på. Det skal gælde person med ‘lav indkomst’.

Det forventes, at de nye ‘nul-emissions-zoner’ træder i kraft fra 2025.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk