Red Bull suspenderer kører – undersøges for racisme

Foto: Red Bull Content Pool

Den unge Juri Vips er suspenderet hos sin arbejdsgiver Red Bull efter en uheldig vending i et computerspil.

Juri Vips har allerede undskyldt sit sprogbrug. På den anden siden har arbejdsgiveren Redbull Racing suspenderet den unge estiske racerkører. Ifølge flere medier har Vips nemlig udtalt sig racistisk i computerspillet ‘Call of Duty: Warzone’. Det hele blev streamet på og sendt ud til Vips’ følgere på platformen Twitch.

Undervejs råber Vips ”Åh nej, fuck den neger”. Ligesom han nægter at tage en lyserød Redbull kasket på, fordi kasketten – som han siger – er ‘bøsset’.

LÆS OGSÅ: Heilede på podiet – nu er racerkører fyret

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Kort efter reagerede Red Bull Racing ved at suspendere den unge ester, mens en undersøgelse af sagen er sat i gang. Det skriver holdet på flere sociale medier. Blandt andet Twitter.

– Red Bull Racing har suspenderet juniorkører Juri Vips fra alle hans opgaver med holdet med øjeblikkelig virkning, og en fuld undersøgelse af forløbet følger. Som organisation fordømmer vi diskrimination og fører en nultolerance-politik mod racistisk sprogbrug eller adfærd.

Vips selv var da også hurtigt klar over, ordene måske ikke var helt velvalgte. I hvert fald har esteren på Instagram, hvor han har tæt ved 100.000 følgere, allerede undskyldt sin opførsel.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Jeg vil gerne undskylde for min stødende sprogbrug, som jeg brugte under en livestream tidligere i dag (tirsdag, red.). Det er uacceptabelt og repræsenterer ikke de værdier, jeg har. Jeg fortryder det dybt, og jeg ønsker at bidrage til undersøgelsen, skriver han.

Indtil i går var Juri Vips reservekører for Formel 1-holdet Red Bull Racing. Sidste år kørte han sig til en sjetteplads i Formel 2-mesterskabet for Hitech-holdet.

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk