Red Bull i modvind: Optog driftvideo på UNESCO-verdensarv uden tilladelse

Red Bull drifter uden tilladelse i Kiev
Foto: Kostiantyn Usov

Red Bull havde ikke fået lov til hverken at optage eller køre på området. Nu er der dækmærker på 2.000 kvadratmeter verdensarv.

Red Bull har lavet tonsvis af fantastisk fede videoer gennem tiden, og normalt er der styr på sagerne. Men for en uge siden gik det ikke helt, som man måske kunne forvente.

Red Bull havde ansøgt myndighederne i Kiev i Ukraine om tilladelse til at drifte på pladsen ved St. Sophia katedralen, som er på UNESCO’s verdensarvsliste. Men tilladelsen fik de ikke. Det forhindrede dog ikke Red Bull i at optage alligevel. Det skriver viceborgmester i byen, Kostiantyn Usov, på Facebook.

En tidlig morgen startede de to driftbiler og et par kameraer op og gik i gang med at filme. Dog uden nogen former for afspærring af området. Og altså uden tilladelse.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
De to driftkørere, Conor Shanahan og Oleksandr Grynchuk, fik under optagelserne lagt dækspor ud på et 2.000 kvadratmeter stort område foran katedralen. Det har fået det lokale politi til at åbne en sag mod Red Bull, skriver KYVU.

Hvad omkostningerne for at fjerne gummiet fra det hellige område vil være, regner myndighederne stadig på.

Ses vi til Auto Show?


Se video derfra her:

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
 

Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk