Reklame:

Rasende Magnussen: “Joke ødelagde mit løb”

Trods en fremragende kvalifikation – faktisk den bedste nogensinde i holdets historie – gik weekenden i Canada bestemt ikke Haas’ eller Kevin Magnussens vej.

Og nu langer den 29-årige dansker ud efter løbsledelsen i FIA. For det var en joke, da Alpines Esteban Ocon kaldte Magnussens beskadiget frontvinge for ‘farlig’. Alligevel valgte FIA at vise Magnussen det sort/orange-flag og dermed tvinge Haas-raceren i pit. Alt sammen på baggrund af Alpines radiokommunikation.

– Jeg har lige talt med Ocon, og han sagde, at han jokede, da han fortalte FIA, at det virkelig var slemt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


– Hvis du ved, du kan påvirke FIA på den måde, gør du det, gør du ikke? Det var det, han gjorde. Fair play. De er nødt til at lade os køre. Det var ingenting, siger Kevin Magnussen ifølge ESPN.

Da Magnussen blev tvunget i pit, lå Ocon lige bag ham. Franskmanden fik dermed en fordel af, at FIA tvang den danske rival i pit. Og det er ikke i orden, hvis man spørger Magnussen. Faktisk var den, som han siger til TV3 Sport, både irriterende og latterlig.

“Jeg kunne sagtens følge med”
Frontvingen havde fået en skade, efter Magnussens minimale kontakt med Mercedes’ Lewis Hamilton i begyndelsen af løbet. Men i garagen hos Haas – hos Magnussen bag rattet – lød meldingen, at skaden var ubetydelig.

– Jeg kunne sagtens følge med, og bilen var god. Frontvingen var sikker, og den var ikke knækket af, lyder det fra Magnussen.

Reklameblok:
Efter det tvungne pitstop, og måske han ikke blev kaldt ind i pit efter Yuki Tsunodas ulykke, dumpede Magnussen hele vejen ned gennem feltet. Danskeren endte som den sidste af 17 kørere der gennemførte løbet. Holdkammeraten, Mick Schumacher, udgik med motorproblemer. Tyskeren havde efter ellers problemfyldte løb kørt godt gennem banen i Montreal. Altså indtil bilen ikke kunne mere.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?