Rasende bilforhandler: “Tesla behandler deres kunder RIGTIG dårligt”

Fredag lykkedes det endnu engang Tesla at ruske op i bilmarked. Metoden er det dog langt fra alle, der bryder sig om.

Fredag morgen i denne uge blev udvalgte Tesla-modeller med ét slag op til 130.000 kr. billigere. Altså fra ny. Det træk fra Teslas side er det dog langt fra alle der bryder sig om.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

LÆS OGSÅ: Undersøgelse slår fast: Mænd i sportsvogne har små vedhæng

Folk, der købte en ny eller brugt Tesla i torsdags, står nemlig til at tabe vanvittigt med pengene. Det samme gør bilforhandlerne, hvis ikke de reagerer og sætter prisen ned. Og det kan være ødelæggende for markedet, mener Martin Hansen, der er salgs- og indkøbschef hos bilforhandleren Allan Hansen i Daugård i Jylland.

Han er langt fra begejstret for, at det amerikanske mærke med ét slog mellem 20 og 30 procent af prisen på nye biler.

Reklameblok:Tesla behandler deres kunder rigtig dårligt. Det er en meget voldsom prisdumping (når udenlandske firmaer dumper deres produkter til kunstigt lave priser på det europæiske marked, red.) fra den ene dag til den anden, siger han til DR.

Ifølge flere brugtvogns-analytikere risikerer bilforhandlerne da også at brænde inde med brugte Teslaer. Efter mærkets træk fredag kan det i nogle tilfælde ganske enkelt bedre betale sig at købe en helt ny Tesla frem for eksempelvis et lettere brugt eksemplar.

Det hele kan dog også blot være et udtryk for sund konkurrence. Hos FDM forudser man eksempelvis, at flere bilproducenter vil følge Tesla eksempel og skære af prisen på nye biler.

Reklameblok:

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk