Ranger Rover på vinterdæk besejret af snedækket bakke


Land Rover har gennem tiden bygget nogle af de absolut med terrænduelige køretøjer, denne Range Rover Sport på vinterdæk imponerer dog ikke.

Nu skal man altid tage det, man ser på internet, med visse forbehold. Men når man hører Land Rover præsenterer en ny bil, lyder det næsten altid som om, at den kan køre uhindret gennem selv den vildeste snestorm.

Bare ikke lige denne Range Rover Sport. Som endda angiveligt er udstyret med Michelin Alpine-vinterdæk. Faktisk skal der ikke meget mere end en lille sne-beklædt skråning til, før Ranger Roveren har mødt sin overmand – nemlig naturens kræfter.

Efter flere forsøg opnår chaufføren bag rattet ikke andet end at glide langsomt tilbage til udgangspunktet, og at bilen kører fast i det grødet føre.Ekspert: Der kan være is under sneen
Men det er der ifølge dæk-specialisten Jonathan Benson en forklaringen på. Om den så er god eller ej, skal vi ikke gøre os til herre over. Men Benson siger altså i et interview med bilsitet Motor1.com, at lige den valgte Range Rover slet ikke egner sig til formålet ( at køre i sne, red.). Desuden, mener han, er bilen ikke monteret med vinterdæk.

Ethvert sæt vinterdæk burde have fået bilen op ad den lille stigning, mener han. Der kan, indrømmer Jonathan Benson, også være tale om at der ligger meget is under snelaget.

Og på så glat et underlag kan selv de bedste vinterdæk få problemer.

Reklame-video:

Hvad tror du, der sker her? Del din holdning med os i kommentarfeltet på vores Facebook-side.

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk