Racerbane får bøde – Lod Formel 1-bil “larme for meget”

Foto: Mark Thompson/Getty Images // Getty Images / Red Bull Content Pool

Sebastian Vettels VM-vindende Red Bull-racer blev åbenbart for meget.

“De bygger dem ikke som før i tiden”.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Har du nogensinde sagt det om Formel 1-biler? For så har du helt ret. 2023 markerer nemlig 10-året for den sidste sæson, hvor sugemotorer med 8 cylindre var tilladt i motorsportens kongeklasse.

LÆS OGSÅ: Bekræfter regelændring: Nu bliver det obligatorisk for ALLE i Formel 1

Lige siden har den stået på turbo, 1.600 kubik slagvolumen og hybridhjælp. Noget der i den grad har lagt en dæmper på bilerne. Så helt bogstavelig talt. V8-motoren er den grad gledet i baggrunden.

Reklameblok:18.000 omdrejninger for meget
Og måske også i skammekrogen. I hvert fald har ejerne af den italienske Formel 1-bane Imola fået en bøde. Det skriver motorsportweek.com.

Alt sammen fordi man tillod Red Bull at køre rundt på banen i Sebastian Vettels VM-vindende 2,4-liters V8-racer, RB9.

Motoren, der tager hele 18.000 omdrejninger, siger nemlig så meget, at den brød med banens egne støj-regulativer. Så nu skal der altså betales 500 euro svarende til 3.719 danske kr. i ‘dummebøde’ for lyden af den glorværdige V8’er.

Reklameblok:

Hvis du skulle have glemt, hvordan det lød dengang i 2013, synes vi, du skal genopleve det ved at trykke afspil herunder.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk