Psykotisk Ferrari F40 med 1.000 hestekræfter kan blive din

Foto: RM Sotheby's

Altså hvis du har finanserne i orden, og er helt på det rene med at bilen prøver at slå dig ihjel.

Der findes mangt og meget på fire hjul – men intet helt ligesom en af de 1.311 eksemplarer Ferrari F40. Og det ikke kun fordi, bilen med sin 2,9-liters V8-motor med dobbelte turboer var den sidste gadebil, grundlægger Enzo Ferrari nåede at godkende.

Nej, for når det så er sagt, venter én meget speciel F40 på sin nye ejer. Måske det er dig? Bilen er i sin tid leveret til en forhandler i Holland. Som én af de få F40 uden katalysator – hvilket blot gør bilen endnu mere eftertragtet blandt samlere.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det har dog ikke holdt bilens oprindelige ejere fra at bygge F40’eren om. Og det efter bare et par års brug. Ombygningen til komplet Competizione-trim stod Cavallino Racing for i 1993. Bilen skiftede faktisk også farve til gul. Historien går, at alle F40 forlod fabrikken som røde – nærmere bestemt i farven Rosso Corsa. Nogle ejere valgte dog at få malet deres biler om, når de kom fra fabrikken.

Kørte ræs i 19 år
Nå, tilbage til bilen her. For som du ser, er den ikke længere gul. Den er Grigio Nardo. Altså grå. Det blev den et par år inde i den nuværende ejers besiddelse. Det vilde ved lige bilen her er dog, at dens ejere gennem tiden ikke har været blege for at bruge den.

Faktisk har bilen kørt med i forskellige racer-serier helt fra 1990 indtil 2009. Det betyder også, at den med det rigtige setup har 1.000 hestekræfter. Det kan dog skrues ned til 700 hk.

Du får den ikke foræret
Den normale F40 har 484 hestekræfter, mens den hidsigste fabriksudgave – den Ferrari kaldte Competizione – har 700 hestekræfter. De biler findes der kun 10 af i 1989. Bygget fordi Ferrari vil køre med om sejren i verdens hårdeste 24-timers løb på Le Mans-banen i Frankrig. Bilen her er en altså slags uofficiel 11. søster.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Prisen? Der må vi være dig svar skyldig. Vi ved det simpelthen ikke. Men vi forestiller os uden de større vanskeligheder, at den er uhyggelig. Lige nu er der eksempelvis bare to F40 til salg på mobile.de – den ene dyrere end den anden. Hvilket betyder, at du ikke får en F40 for under 1.8 millioner. Altså euro.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen

NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk