Problemer med kørekortet? Politiet kan ikke hjælpe længere

Ansvaret for kørekort-området overgik den 1. oktober 2021 fra politiet til Færdselsstyrelsen. De første nye køreprøver afholdes onsdag 6. oktober.
Foto: Politiet

Fremover skal du henvende dig til Færdselsstyrelsen, hvis der er bøvl med kørekortet. Eller hvis du skal erhverve dig et for den sags skyld.

Den 1. oktober i år overtog Færdselsstyrelsen ansvaret for kørekortområdet i Danmark. Det lå indtil da hos politiet.

Faktisk skiftede områderne kørekort-, takograf- og særtransportområdet fra politiet og over til Færdselsstyrelsen og Vejdirektoratet samme dag. Skal man have nyt kørekort, eller står køreprøven for døren, så er det Færdselsstyrelsen, man skal have fat i. Både nu og fremover.

Det skriver politiet i et opslag på Facebook.Færdselsstyrelsen har tidligere fortalt, at man forventer travlhed i forbindelse med overdragelsen. Men det er ikke alt. I forbindelse med skiftet har vi her på Boosted også kunnet fortælle, hvordan prisen for selve køreprøven stiger.

Politiet kunne nøjes med 600 kr. Færdselsstyrelsen tager 1.000 kr. for samme opgave.

De første prøver under ledelse af Færdselsstyrelsen vil blive afholdt onsdag 6. oktober, oplyses det.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk