Priserne på benzin er underligt ens i Danmark

Prisen på benzin i Danmark er meget ens, derfor vil FDM nu have Konkurrence- og forbrugerstyrelsen til at se på sagen
Foto: Andrea Piacquadio

Selvom der findes flere forskellige benzinselskaber i Danmark, så er prisen på brændstof underligt ens, mener FDM. Der vil man have Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen til at se på sagen.

Der kan være mange gode grunde til, at prisen på benzin ikke rykker sig meget i Danmark. Og hvis du har kørt rundt i landet på det seneste, vil du nok også have opdaget, at priserne er meget ens.

Alligevel mener efter FDM, at det er underligt, at priserne er ens.

– Når du kører forbi tankstationer, så vil du kunne se, at priserne ligger ekstremt tæt op ad hinanden. Vi har set priser, der ligner hinanden i lang tid. Det kan vi godt undre os over, siger Ilyas Dogru, der er forbrugerøkonom hos FDM, til Ekstra Bladet.Særligt et lokalt problem
FDM fortæller mediet, at de allerede har modtaget et hav af henvender om netop den meget ens pris på benzin. Og det er særligt lokalt, at priserne er ens. Altså skal man køre længere for at finde en tankstation med egentlig prisforskel.

Og der er tilsyneladende ingen – eller i hvert fald meget lidt – konkurrence på området.

– Vi havde set frem til, at nogle af de her tankstationer ville starte en priskrig efter genåbningen. Det er ikke sket. Men det kunne være en sag for konkurrencemyndighederne at kigge på det her, fordi det er bemærkelsesværdigt, at priserne har været så ens i så lang tid.

Ekstra Bladet fortæller, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er opmærksom på prissituationen. Der er ‘noget man holder øje med’, lyder svaret fra styrelsen.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk