Prisen er ligegyldig – her vil bilister køre benzin frem for elbiler

Foto: Maxim Hopman

EU-politikerne i Bruxelles vil meget gerne forbyde nye benzin- og dieselbiler i 2035. Amerikanerne lægger op til det samme. Det er bare ikke alle bilister som er klart til det.

Herhjemme svarede 49 procent af de adspurgte i en undersøgelse sidste år, at de ‘højst sandsynlig’ ville vælge en elbil næste gang. Det forholder sig lige stik modsat i Nordamerika. I USA siger et flertal af bilister nej tak til elbilen.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Og det – viser undersøgelsen – er faktisk ligegyldigt med prisen. Selv hvis elbilen måtte koste det samme som en tilsvarende benzin- eller diesel, svarer 53 procent af de adspurgte, at de ville vælge en fossilbil næste gang. Det viser en ny undersøgelse foretaget af australske Compare the Market.

34 procent svarede, at de ville vælge en elbil næste gang. Imens var de resterende 13 i tvivl. I en tilsvarende spørgerunde blandt australiere svarede 50,8 procent, at de ville køre elbil næste gang.

De fleste af de amerikanere, som ikke vil vælge en elbil næste gang, angav som årsag, at de er bekymret for både rækkevidden i elbilen. Ligesom det vækker bekymring med prisen, når det kommer til, hvad et erstatningsbatteri koster, hvis det første brænder sammen.

Reklameblok: 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk