Presset fynsk motorbane får igen støtte: “Vi har kørt os selv helt i bund økonomisk”

Foto: www.facebook.com/motorsportcenterfyn

Fyens Motor Sport står i en meget svær situation. Men nu kommer kommunen dem til undsætning med endnu mere støtte.

Tilbage i april modtog Fyens Motor Sport et stort tilskud fra Odense Kommune på 937.500 kr. Det skyldtes, at det nyanlagte anlæg i 2017 fik tilladelse af kommunen til at begynde opførelsen af det i øvrigt rigtig fede sted. Men efter en række klager, besluttede Planklagenævnet, at Odense Kommune ikke kunne give tilladelse til kørsel på anlægget – blandt andet fordi en speciel vandsalamander boede i området.

Derfor blev Fyens Motor Sport pålagt at lave en lang række og meget dyre forbedringer. Og derfor har de ansøgt kommunen om hjælp af flere omgange.


Den 13. april godkendte kommunen så den ekstra støtte på næsten en million kroner. Pengene skulle bruges til nye miljøvurderinger, som er meget dyre, og som ikke er afsluttet endnu.

Den 15. juni besluttede kommunen at give yderligere støtte på over 300.000 kr., så klubben kan få dækket nogle af sine udgifter til de pålagte forbedringer af anlægget.

“I forbindelse med afgørelsen i december var der en række ting ved anlægget, som skulle forbedres. Lige siden december har vi derfor brugt vores tid og vores penge på at forbedre alle de ting”, fortæller Louise Laustsen, der er forperson i Fyens Motor Sport, til TV 2 Fyn.

Hun fortsætter:

“Vi har været nødt til at grave dybt i egne lommer, og så startede vi også vores egen indsamling for at dække udgifterne. Vi har kørt os selv helt i bund økonomisk.”Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk