Premiererne holder i kø på elbilmessen eCarExpo

Der er intet mindre end 10 danmarkspremierer at opleve, når eCar Expo er i København 28.-30. oktober. De besøgende kan også prøvekøre næsten 60 elbiler, tale opladning med de førende ladeoperatører og blive klogere af et fuldt spækket sceneprogram.


Alt er fordoblet på årets eCarExpo i Bella Center i forhold til Øksnehallen sidste år. Antallet af kvadratmeter, antallet af udstillere, antallet af biler til prøvekørsel og antallet af danmarkspremierer. Hele 10 elbiler bliver for første gang vist for et bredt publikum i Danmark, og de asiatiske elbiler står for halvdelen af dem. Alene kinesiske BYD har tre danmarkspremierer i form af den kompakte SUV Atto 3, den syvpersoners SUV Tang og sportssedanen Han. Samtidig er elbilmessen i sig selv en premiere for BYD som personbilsmærke i Danmark.

BYD får kinesisk følgeskab af Aiways, som præsenterer den helt nye SUV-coupé Aiways U6. Faktisk er den så ny, at der er tale om en europapremiere på eCarExpo. Fra Sydkorea stiller Hyundai med den nye IONIQ 6, som er bygget på samme platform som IONIQ 5, men den strømlinede sedan er med en vindmodstandskoefficient på kun 0,21 betydeligt mere aerodynamisk og har en rækkevidde på 613 km (WLTP).

AIWAYS U6
AIWAYS U6

BMW stiller med messens mest luksuriøse elbil
Da eCarExpo blev afholdt for første gang i Danmark sidste år, støttede BMW op om elbilmessen med to danmarkspremierer. Det gør det tyske mærke også i år, hvor iX1 er den første fuldt elektriske version af BMW’s mindste SUV. I den anden ende af størrelsesskalaen medbringer BMW den første fuldt elektriske 7-serie, som bliver messens stærkeste og mest luksuriøse elbil. Den samlede ydelse fra de to elmotorer i BMW i7 xDrive60 er 544 hk og 745 Nm, og de flytter den 2,7 ton tunge bil fra 0 til 100 km/t. på 4,7 sekunder.

I den disciplin bliver luksusbilen dog overhalet af sportsbilen Polestar 2 BST edition 270, som Polestar for første gang viser for et dansk publikum. Den eksklusive Performance-version af Polestar 2 har 444 hk og accelererer 0-100 km/t. på 4,4 sekunder.

Dér kan Volkswagen ID. Buzz ikke hænge med. Men hvad den elektriske reinkarnation af Volkswagens Folkevognsrugbrød ikke har i fartressourcer, har den til gengæld i charme, når den kan opleves på eCarExpo, før den kommer ud til forhandlerne.

Fortid møder nutid hos ID. Buzz, men Volkswagen viser også et glimt af fremtiden med konceptbilen ID. Life. Den elektriske minibil kan både være minibiograf, gaming-lounge og cabriolet. Og så er den lille, elektriske schwizerkniv på hjul forløberen for Volkswagens første elektriske minibil, der kommer i 2025.

Volkswagen ID. Buzz
Volkswagen ID. Buzz

58 eldrevne biler til prøvekørsel
Udover premiererne byder eCarExpo også på flere spændende nyheder. Det gælder bl.a. konceptbilen Polestar Precept, der om nogle år bliver til Polestar 5, ligesom den nye MG4 uden tvivl bliver et trækplaster både inde og ude. MG’s nye elektriske mellemklassebil er nemlig blandt de cirka 58 biler – fordelt på cirka 28 modeller – som publikum kan prøvekøre på en rute rundt i København. Det kalder eCarExpo for eDriveExpo, og prøvekørslerne bliver afviklet i samarbejde med leverandørerne af ladeteknologi, Clever, Q8, Zapp og Norlys.

Der er nu over 100.000 elbiler på de danske veje, og på eCarExpo møder publikum også størstedelen af de volumenmodeller, som driver salget frem. Deriblandt ŠKODA ENYAQ iV, som er den elbil, der er indregistreret flest af i år i Danmark.

Elbilsalget er flyvende, og det er XPENG X2 også. På eCarExpo udstiller det kinesiske bilmærke bl.a. sin tosæders flyvende elbil med et lukket cockpit.

XPENG X2
XPENG X2

FDM giver gode råd på scenen
Elbilmessen eCarExpo er tænkt som en 360-graders oplevelse, hvor man både kan se nyheder, prøvekøre og sammenligne elbiler, få viden om opladning og økonomi og ultimativt bestille sin elbil. Derfor er Danmarks førende udbydere af opladning også at finde på elbilmessen, ligesom der alle dage er et fuldt besat sceneprogram med spændende indlæg og debatter. Ikke mindst FDM, som er samarbejdspartner til eCarExpo, er på scenen flere gange om dagen under messen, hvor tilhørerne får masser af gode råd og svar på spørgsmål om rækkevidde, kørselsøkonomi og meget mere.

Få mere info på www.ecarexpo.dk

Artikler og reklamelinks:
Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk