Potent svanesang: sidste M5 F10 får 600 hk


Samlebåndet for femte generation af BMW 5-serien har kørt i seks år. Men når august bliver til september 2016, stopper det – den berømte tysker skal afløses.

LÆS OGSÅ: FEMNINST SKRIVER EN SEDDEL – DET SKULLE HUN ALDRIG HA’ GJORT

Det betyder samtidig også et farvel til topmodellen, M5. Det lader BMW dog ikke gå ubemærket hen. I stedet strammer fabrikken i München skruerne i produktionslinjen og sender en 600 hestes ‘Competition Edition’-M5’er på gaden.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
LÆS OGSÅ: SE VIDEOEN: TOYOTA MR2 MED 1.126 HK GODKENDT TIL GADEBRUG

Bilen vil kun blive fremstillet i 200 eksemplarer og bliver dermed en ultrasjældenhed. Endda overgår den ’30 Jahre’-versionen, der kom 300 styk af i maj 2014.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


boosted_nytbanner

Det er stadig den velkendte S63TU (techincal update) 4,4-liters V8, du finder under hjelmen, men ydelsen går fra 560 hestekræfter til 600 af slagens flankeret af 699 Nm.

LÆS OGSÅ: NU FÅR PAUL WALKERS FAMILIE ENDLIGE HANS STÅJLNE BILER HJEM

Med i handlen hører de kendte opdateringer fra ‘competition-pakken’, som bl.a giver en strammere affjedring, forstærkede krængningstabilisatorer og en masse kulfiber-dele. Med de 600 hk er 0-100 km/t overstået på 3,9 sekund.

LÆS OGSÅ: KLIK HER OG VIND DEN FEDESTE TUR TIL VALLÅKRA 2016

Pris: 129.000 euro – i dansk mønt er det lige knap en million. Og det er selvfølgelig uden afgift.

Reklame:

KLIK OG SE BILLEDER AF DEN SIDSTE F10 M5’ER I GALLERIET HERUNDER 

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk