Postvæsen sagsøgt for at købe dieselbiler


I alt har 16 stater og en række miljøaktivistiske organistationer anslag sag mod det amerikanske postvæsen.

Må man ikke købe fossilbiler? Ikke hvis man er det amerikanske postvæsen og står overfor en fornyelse af postbil-flåden. Det mener en række amerikanske stater og miljø-NGO’er.

Helt konkret har staterne og NGO’erne sagtsøgt det amerikanske postvæsen USPS, fordi man mener, at postvæsnet har brudt miljølovgivningen ved at købe nye postbiler, som ‘ikke er væsentligt grønnere, end dem man havde i forvejen’. Det skriver Carbuzz.

Det er denne bil – next-generation delivery vehicle (NGDV) – som USPS har bestilt 160.000 af

I 2015 sendte USPS et udbud i luften, hvor man ville købe 160.000 nye postbiler over en lang årrække. Det udbud vandt Oshkosh Corporation, som fra næste år skal begynde leveringen af de mange biler. Der er bare lige det, at de fleste af bilerne kører med dieselmotorer fra Ford. Og det er der altså nogle stater og NGO’er der finder helt forkert.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:USPS: Alle regler er fulgt 
Selv afviser USPS alle beskyldinger med forklaringen om, at alle udbudsregler er fuldt. Man vil dog ikke kun bestille elbiler, som udbuddet ellers i første omgang lagde op til. Det vil ganske enkelt blive for dyrt. I stedet har USPS bestilt flest dieselbiler.

I stedet skal 4.000 af bilerne fra Oshkosh Corporation være elbiler næste år. I 2040 er målet, at 75 procent af de nye postbiler skal have elmotorer. Oshkosh Corporation siger dog, at alle biler fra begyndelsen vil være konstrueret sådan, at forbrændingensmotoren kan skiftes ud med en elmotor.

Kontrakten mellem USPS og Oshkosh Corporation er 11 milliarder amerikanske dollars eller 77 milliarder danske kroner værd.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk