Porsche trækker stikket – vil ikke på børsen alligevel

Det var ellers planen, at Porsche skulle børsnoteres. Men nu har fabrikken i Zuffenhausen trukket i land i det der ligner 11. time.
Foto: Porsche AG

Det var ellers planen, at Porsche skulle børsnoteres. Men nu har fabrikken i Zuffenhausen trukket i land i det der ligner 11. time.

Vi skal tilbage til begyndelsen af året, for at finde tidspunktet for hvornår VAG-gruppens topfolk for første gang talte åbent om en børsnotering af Porsche.

“En spændende mulighed” lød det dengang fra Piëch-familierne, der via et holdingselskab er de største aktionærer i Volkswagen. Men nu har man altså ombestemt sig. Porsche skal alligevel ikke kunne handles offentligt.

Det bekræfter VAG-gruppens topchef Herbert Diess ifølge Bloomberg. Mediet skriver, at planerne ‘indtil videre omend ikke er lagt på is så i hvert fald sat i bero’.– Vi synes, at vi er godt organiseret nu i premium-segmentet lige nu. Det fungerer ret godt for os nu,” begrunder Diess beslutningen.

Ikke dagens eneste nyhed fra Zuffenhausen
At Porsche ikke børsnoteres, at dog ikke dagens eneste nyhed fra vag-gruppen. En endnu større nyhed er det nemlig, at man officelt har givet kontrollen med Bugatti videre til den kroatiske superbilsproducent Rimac.

Det franske mærke har ellers været på de tyske hænder, siden Ferdinand Karl Piëch smed 50 millioner dollars på bordet for resterne af Bugatti Automobili SpA i 1998.

Bugatti kommer dog ikke til at leve et liv helt uden for tysk indflydelse. Porsche ejer 45 procent af det nye firma Rimac Group.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk