Porsche skriver historie – “Det vildeste i 26 år”

Porsche har fart på. Altså på børsen. Efter et par dage i handlen er selskabet stadig over 81 mia. euro værd.


Det går godt for Porsche i øjeblikket. Både på fabriksgulvet og på børsen. Selskabet, der torsdag i sidste uge sendt 911 millioner B-aktier på markedet, kan noterer sig en værdi på svimlende 81 mia. euro eller 565,2 milliarder danske kroner.

Det er ikke set vildere siden 1996, hvor Deutsche Telekom lod sig børsnotere.

– Det er et historisk øjeblik for Porsche, siger VAG-koncernens topchef Oliver Blume.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Efter bare fire dage på børsen i Frankfurt var Porsches værdi faktisk steget. Aktien blev nemlig handlet til 84,50 euro stykket. Den er siden faldet lidt igen. Nemlig tilbage til udgangspunktet på 82,50 euro.

LÆS OGSÅ: Her blitzede fotovogn løs om natten: “Det bliver dyrt for en del bilister”

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


På den anden side har Porsche også noget at have værdien i. Mærket leverede over 300.000 biler sidste år. Det resulterede i en omsætning på 33,1 mia. euro. Det er lige knap en kvart milliard danske kroner.

Nogle af de mange penge vil Porsche bruge på udviklingen af fremtidige modeller. Men også Volkswagen har scoret massivt på børsnoteringen. I Wolfsburg kan de notere sig en fortjeneste på 9,4 milliarder danske kroner.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk