Porsche har sat ny, vild rekord på Nürburgring

Porsche Cayenne Coupe rekord

Audi RS Q8 er vippet af pinden. Porsche Cayenne Coupé er SUV-kongen på Ringen.

Den nye Performance-udgave af Porsche Cayenne Coupé har nu officielt rekorden for hurtigste SUV på den legendariske Nürburgring.

Med Porsches egen testkører Lars Kern ved rattet tog det blot 7 minutter og 38,9 sekunder at tæske den store bil rundt på Ringen. Til sammenligning kører den nye 911 GT3 samme strækning på 6,55 minutter. Og den forrige GT3 var over 7 minutter om det.

Den eneste ændring til forskel fra den model, som du kan købe hos din lokale Porsche-pusher, var et racersæde og et bur i kabinen. Dækkene var Pirelli P Zero Corsa, som bliver speciallavet til netop den her bil. Og som bliver standard på Performance-udgaven.Motoren er en fireliters V8 med to turboer og 640 hk. Det er en smule færre heste end den nuværende hybrid, der yder 680 hk samlet. Men hybriden har jo batterier, der vejer en del. Det har Performance-udgaven ikke.

Kom med bag rattet her:

Porsche Cayenne Coupe rekord NürburgringKasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk