Porsche-ansat stjal millioner fra kunder – skal 6 år i fængsel

På danske plader koster en Porsche 911 GT3 RS på den forkerte side af 3,7 millioner kroner

For at komme af med privat gæld overførte en Porsche-ansat kunders depositum til sin egen konto

Hvilket han nu skal tilbringe seks år i brummen for. Det har en amerikansk dommer netop afgjort. Sagen begyndte i 2016, da en ansat hos Porsche i Florida overførte kunders depositummer for biler som GT3 RS og GT3 og 911 R til sin egen konto.

Den mandelige ansatte formåede at flytte i alt 2,6 millioner dollar fra mere end 30 kunder, før svindlen blev opdaget. Det er godt 20,6 millioner danske kroner. For at gøre ondt værre skrev den ansatte tilmed falske dokumentar og fakturaer ud til kunderne. Bilerne, de købte, blev bare aldrig bestilt hos fabrikken i Tyskland.

I stedet førte den ansatte som nævnt pengene over på sin private konto for at leve i sus og dus. Den ansatte blev anholdt i 2019. Under retsagen kom det frem, at han blandt andet havde brugt nogle af de mange penge på natklub-besøg.

LÆS OGSÅ: Tuner bygger Ford Focus RS-stationcar – se billederne her


Manden, der ovenikøbet er far til ti, skulle have brugt tæt på en million dollars på sine byture.

Manden tilstod samtlige forhold, men det kom også frem, at den ansatte før har narret penge ud af Porsche-forhandleren. Det – og den generelle økonomiske grovhed – fik da også dommeren til at idømme den tidligere Porsche-ansatte en strengere straf, end anklageren forlangte. Det skriver Carscoops.

For almindelige, lovlydige borgere er der længe 2026. For den svindeldømte, tidligere Porsche-mand må det dog føles som en evighed.

 


Reklame: