Populær Ford kan bryde i brand: Nu får ejerne kompensation

Ford Kuga Plugin-hybrid er ramt af problemer, og det i sådan en grad at ejerne nu får økonomisk kompensation af importøren.

Først sagde Ford, at man tilbageholdt leveringen på nogle eksemplarer af den populære Kuga Plugin-hybrid, da der var risiko for, at bilens batteripakke kunne bryde i brand.


Så tilbagekaldte importøren nogle biler hos danske ejere, da problemet ikke var løst. Siden tilbagekaldte man samtlige solgte eksemplarer af modellen på det danske og flere andre europæiske markeder.

Og nu – formentlig fordi problemet trækker ud – må Ford til lommerene for økonomisk at kompensere Kuga-ejerne.


Vi beklager dybt situationen og de fortsatte gener, som kunderne oplever. Samtidig arbejder vi på højtryk for at finde en løsning, som desværre ser ud til at kan tage længere tid, end vi havde regnet med og håbet på, skriver Ford Danmark.

– Derfor har vi igangsat i alt tre initiativer som en tak for kundernes tålmodighed og for at mindske deres gener mest muligt, indtil vi har fundet en løsning, skriver Ford Danmark videre.

Sikker at køre
Ford fraråder stadig sine Kuga-kunder at oplade bilen. Men holder man sig fra det, er bilerne sikre nok, siger Ford. Man skal blot holde bilen i det såkaldte “Auto EV”-program, som er det, bilen automatisk vælger, siger Ford.

– Så snart vi har mere nyt i sagen, vil kunderne få direkte besked. Vi opfordrer i den forbindelse alle kunder til at downloade FordPass-appen, hvor de kan holde sig direkte orienteret. Kunder vil yderligere blive informeret pr. mail og post, skriver de.

Fords tre initativer

– Vi forlænger garantien på Kuga Plug-in Hybrid fra to år til fem år – både til kunder, der allerede har fået deres bil udleveret og til kunder, der afventer levering af deres allerede producerede Kuga Plug-in Hybrid.

– Vi sender kunderne et gavekort på brændstof til en værdi af 3700 kr. til brug på alle landets Circle K-tankstationer. Det gør vi som en anerkendelse af, at Kuga Plug-in Hybrids brændstoføkonomi lige nu ikke er på det niveau, som kunderne havde regnet med ved køb.

– Ejere af Kuga Plug-in Hybrid, der abonnerer på opladning via Clever, har derudover fået deres abonnement sat automatisk i bero fra 1. september 2020. Det vil sige, at de ikke skal betale for deres Clever Unlimited-medlemskab, indtil en løsning er fundet. Denne information har de pågældende kunder allerede fået via Clever, og de skal ikke foretage sig noget.

Kilde: Ford DanmarkBjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk