Chauffør udvist på stedet – snød med førerkortet!

Lastbilen på billedet har intet med den omtalte sag at gøre. Arkivfoto: presse-fotos.dk

Bare én dag efter at 44-årig polsk lastbilchauffør blev stoppet i Middelfart på Fyn, har Retten i Odense beordret ham ud af landet.

Meget var alvorligt galt, da en 44-årig polsk lastbilchauffør onsdag i denne uge blev stoppet i en lastbilkontrol i Middelfart. Allerede dagen førte det til en straksdom ved Retten i Odense, det oplyser Sydøstjyllands Politi en pressemeddelse.

Da medarbejderne ved Tungvognscenter Syd kontrollerede lastbilen og chaufføren, viste det hurtigt, at chaufføren kørte rundt med et andet førerkort end sit eget. Med lidt yderligere efterforskning på stedet stod det hurtigt klar for betjente, at manden allerede er frakendt føreretten i sit hjemland.

Det førte til et anklageskrift med i alt 40 punkter. Blandt andet fordi manden har kørt uden kørekort i Danmark i en længere perioden. I går faldt der så en straksdom. Ikke bare er den polske chauffør frakendt førerretten i Danmark i seks måneder, han fik også en bøde på 89.000 kr. og en betinget dom på 60 dages fængsel. Ligesom han skal forlade Danmark. Han må ikke vende tilbage de næste seks år.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Manden var ikke selv tilstede i retten. Men på hans vegne udbad forsvaren sig betænkningstid, i forhold til om dommen ønskes anket.

Flere billeder: presse-fotos.dk

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk