Politikredse går sammen i indsats mod ulovligt gaderæs

Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet

De sjællandske politikredse vil nu gøre fælles front mod de ulovlige biltræf

På Sjælland har politikredsene erfaring for, at foråret ikke bare betyder bedre vejr. For det gode vejr lokker også den slags bilister, som bestemt ikke burde være der, ud på vejene.

Nemlig dem som kører ulovligt gaderæs på offentlig vej. Den slags bilister vil de sjællandske politikredse nu til livs med en fælles og målrettet indsats.


– Politiet har stort fokus på biltræf og de gener, det medfører for borgerne. Samarbejdet mellem kredsene giver os bedre muligheder for at skride ind. Gaderæs med høje hastigheder og menneskeliv som indsats er en adfærd, som vi på ingen måde vil acceptere, udtaler politikommissær Henrik Fobian fra Færdselsafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelse.

Fobian er torvholder på samarbejdet politikredsene imellem.

Ikke kun pisk
Helt konkret vil politiet være mere tilstede, når der køres ulovligt gaderæs. Målet er mere synlighed. Man vil dog også bruge mindre synlige midler så som fotovogne og andre fartkontroller, i områderne hvor bilisterne samles.

– Vi vil bruge de juridiske midler, vi har for at stoppe dem og tage deres kørekort og køretøjer, når det er muligt, siger Henrik Fobian.

Ikke alt skal dog være pisk fra politiets side, forklarer kommissæren. Den gode dialog med den gruppe af bilentusiaster, som vil køre løb på lovlig vis, skal styrkes, lover Fobian.

– For at finde en mulig løsning herpå inddrages kommunerne derfor også i dialogen, siger kommissæren.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk