Politikere: Her må det højst koste 750 kr. at lease en elbil

Foto: Renault

Elbilen har fået kritik for at være for dyr i indkøb. Nu vil Frankrigs regering smide endnu flere offentlige kroner i en støtteordning.

Det er ikke kun i Danmark, at staten støtter elbilen. Det samme sker i Frankrig, og nu vil den franske regering sætte endnu mere fart på støtten. Helt konkret foreslår regeringen, at særlige lavindkomst-grupper skal have mulighed for at lease en elbil meget billigt.

Det skal nemlig ikke koste dem mere end 100 euro om måneden – godt 750 kr. – at lease en elbil, mener regeringen. På den måde vil den franske regering bruge penge på at få flere ud i en elbiler – altså for færre penge end de fleste (franskmænd, red.) bruger på benzin og diesel om måneden i øjeblikket.

Det var den franske minister for offentlige budgetter, der søndag fremlagde planen. Det skriver Bloomberg. Forslaget kommer efter, at landet præsident Emmanuel Macron har lovet statsstøtte til husholdningerne med de laveste indkomster.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Selv med massiv statsstøtte er elbilen dyr
Med sit forslag ville præsidenten imødegå kritik, der på det seneste har gået på, at det selv med den nuværende statsstøtte er dyrt at købe elbiler i Frankrig. Landet tilbyder allerede 6.000 euro i afgiftslettelser til bilister der køber en ny elbil.  Mens der er 4.000 euro at hente, hvis man helt skifter sin bil ud med enten en cykel og rugbrødsmotoren eller en elcykel.

Om den franske regerings planer så bliver til noget, må tiden vise. Men det ligger på linje med EU’s planer om helt at forbyde nye diesel- og benzinbiler senest i 2035.

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk