Politiker vil have flere hundrede, nye fotofælder

Foto: Vejdirektoratet

Stærekasserne virker. Derfor vil Venstres transportordfører have flere hundrede nye sat op. 

Lige nu er der tyve stationære fotofælder fordelt på 11 veje i Danmark. I folkemunde også kaldet stærekasser. Og de virker. I hvert fald kalder Vejdirektoratet stærekasserne for ‘vellykket introduktion af ATK-standere i Danmark’.

I evalueringen af forsøget med stærekasser skriver Vejdirektoratet blandt andet, at hastigheden – der hvor fotofælderne står – i snit er faldet med 10 km/t. I alt er 140.565 bilister er blevet blitzet af en stærekasse siden 2018, og af dem kørte 12.631 så stærkt, at de udløste klip i kørekortet.

Og det får nu politikerne til at ønske sig endnu mere. Eksempelvis sagde Venstres transportordfører Kristian Phil Lorentzen i et interview med Jyllands-Posten i januar, at han vil have flere hundrede stærekasser op.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Og han møder opbakning fra sin kollega i transportministeriet. Socialdemokratiets Benny Engelbrecht.

– For der er ingen tvivl om, at stærekasser har en effekt i forhold til at få farten ned, fortalte ministeren til samme avis.

Foto: Vejdirektoratet
Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk