Politiet til bilister: Her skal I tænke jer om

Foto: Rigspolitiet/PR

Den står på sommerferie for de fleste danskere, og nu kommer politiet med en kraftig opfordring til dem med kørekort.

Det meget varme vejr får folk til at søge mod vandet. Og så er det jo nemt lige at tage bil derhen. “Desværre” synes alle danskere med kørekort at have fået den idé, og det lægger i den grad pres på vejene og parkeringspladserne ved de danske strande.

Nogle steder er der ikke plads nok til alle. At der ikke altid er plads, er det dog langt fra alle bilister der har respekt for. Bilen bliver smidt alligevel. Og nogle kan det altså være ulovligt. Det får nu politiet til at komme med en opfordring til de strandglade bilister.

Ordensmagten har nemlig allerede opleve, at redningsveje er blokeret af parkerede biler.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Problemet er, at hvis først én parkerer et sted, de ikke må, så begynder andre også at gøre det, og så kan det potentielt spærre for en redningsvej, siger Martin Bjerregaard, der er kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi, til TV2 Øst.

Politiet har, hvis de ser biler blokere redningsveje, ikke bare mulighed for at udskrive en bøde til bilisten. De må også helt lovligt bugsere bilen væk. Og regningen for det hænger bilens registrerede ejer på.

Ses vi til Auto Show?


 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk