Politiet: Ingen teori-og køreprøver frem til 7. februar


Dermed har det ikke være muligt at tage kørekort til personbil eller motorcykel i næsten to måneder.

Danske køreskole-elever må væbne sig med endnu mere tålmodighed. Muligheden for at tage kørekort følger nemlig den øvrige nedlukning af samfundet, som foreløbig gælder til og med 7. februar i år.

Dog skal der stadig gennemføres prøver i storvognskategorierne – altså latsbiler og busser. Det meddeler Rigspolitiet i på Twitter.


Dermed har det ikke være muligt at tage kørekort til hverken personbil eller motorcykel siden 12. december 2020. Dog meddelte Rigspolitiet allerede inden den dato, at alle teori-og køreprøver ville være indstillet året ud på grund af coronarestriktionerne.

I Danmark skal man have 29 lektioner for at gå til teoriprøve, mens køreprøven kræver 16 køretimer af 45 minutters varighed.

Til Rigspolitiets tweet om sagen spørger brugeren Ahsan Ali meget nærliggende, om teoriprøven (i kraft af restriktionerne, red.) har evig gyldighed.

Det har Rigspolitiet ikke svaret på. Normalt er det sådan, at teoriprøver har en gyldighed på 12 måneder fra den dato, man bestod.

Gennemførte man sin teoriprøven dagen før, alle teori-og køreprøver blev aflyst, vil man altså kun skulle gå til køreprøven frem til 11. december 2021.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk