Politiet takker bilister: “Vi kom hurtigt frem”


Torsdag tog vagtchefen hos Fyns Politi tasterne i brug for at takke bilisterne på motorvejen.

Det er det desværre ikke altid, som det burde være – nemlig at bilisterne viser hensyn og giver udrykningskøretøjer med blinkene tændt plads til at komme frem. Men det kunne bilisterne på den fynske motorvej godt finde ud af, da indsatslederen havde brug for at skabe en udrykningsvej i forbindelse med et uheld.

– Indsatslederteamet var hurtigt fremme, og det skyldes blandt andet, at I (bilisterne, red.) var gode til at rykke til højre og venstre, lyder det i et tweet fra vagtchefen torsdag eftermiddag.

Og det vil vagtchefen gerne takke bilisterne for.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Og for lige at komme keyboard-krigerne i forkøbet. Nej, nødsport skal ikke nødvendigvis holdes fri. Det er i hvert fald ikke, hvad færdselslovens § 7 stykke 2 om udrykning siger. Helt konkret står der i loven at:

“Når der ved kørsel med udrykningskøretøj anvendes særlige af transport-, bygnings- og boligministeren fastsatte lyd- eller lyssignaler, skal andre trafikanter i god tid holde vejen åben for køretøjet. Kørende skal om nødvendigt standse”.

Så bilisterne på den fynske motorvej reagerede helt korrekt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk