Politiet tager alle midler i brug: Droner opdagede gaderæs i Midtjylland

Politiets droner

100 biler kørte streetrace, men blev opdaget af politiets drone.

Politiet er ude med riven i hele landet for tiden. Både i forhold til vanvidskørsel, men også i forhold til streetrace. I weekenden gik det ud over det midtjyske, hvor politiet tog alternative metoder i brug.

“Vi har noget droneudstyr vi sender op, og derfra kan vi se at der bliver kørt gaderæs, altså kap- og væddeløbskørsel. To biler bliver standset, og den ene erkender at have kørt gaderæs, mens den anden nægter. Hvis der er hastighedsoverskridelse med mere end 100% i forbindelse med kap- og væddeløbskørsel, så er der konfiskation af bilen,” fortæller politikommissær Lasse Ivanøe fra Midt- og Vestjyllands Politi i Silkeborg til Minbynews.dk.


Da politiet kom til stedet, hvor op imod 100 biler var forsamlet, spredte bilerne sig til andre områder. Men alligevel lykkedes det politiet at sigte hele 46 personer for færdselslovsovertrædelser. Blandt andet tre klip i kortet, en kaldt til syn, en betinget frakendelse af kortet, en enkelt ubetinget frakendelse og to er sigtet for kap- og væddeløbskendelse efter de nye regler for vanvidskørsel, som det hedder.

“Essensen i det hele er, at de der dyrker den slags er utilfredse med den nye lov om vanvidskørsel, og det prøver de at manifestere på en eller anden måde. Efter Thorning vælger en hel del biler at køre til Silkeborg og lave en manifestation foran Silkeborg Politistation. I den forbindelse er der nogen der laver hjulspin og køre lidt ræs, og det er her nogle af de mange af sigtelserne for overtrædelse af færdselsloven blev givet. Vi forsøger at dæmme op for det, inden der er nogen der får kørt så voldsomt, at de risikerer at miste livet. Men de er utilfredse med den her lov og vil have nogle steder hvor de kan udfolde deres ‘hobby’ som de kalder det. Det er mest det, det kører på,” fortæller Lasse Ivanøe til Minbynews.dk.

Brugen af droner er dog ikke helt ny, da mange politikredse i hele landet er begyndt at bruge dronerne til denne type af overvågningsopgaver.

Se mere til dronerne her:Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk