Politiet stopper finale på Padborg Park – overtræder forsamlingsforbud

Foto: Padborg Park

De må gerne køre i både Silkeborg og på Djursland, men i Padborg overtræder man forsamlingsforbuddet, hvis der afvikles racerløb i weekenden, mener politiet.

Der må ikke køres ræs på Padborg Park i weekenden, som det ellers var planlagt. Det har et opkald fra Syd- og Sønderjyllands Politi til banens ejer Tom Pedersen sat en stopper for, skriver Jydske Vestkysten.

Til mediet stiller Tom Pedersen sig dog noget uforstående over politiets beslutning.


– Politiet meddelte os, at vi ikke må køre, hvis vi ikke kan holde os under 50 personer. Det kan vi ikke forstå. Den bekendtgørelse, de henviser til, har været gældende siden 19. september, siger han ifølge JV.dk

 

For bare halvanden uge siden var tonen fra ordensmagten da også noget anderledes. Her kunne det nemlig sagtens lade sig gøre at køre ræs på Ring Djursland endda med publikum tilstedet, forklarer Tom Pedersen.

Politiet: Ikke et forbud
Dermed ryger en masse forberedelser i forbindelse med weekendens finaleløb i vasken. Men hos Syd- og Sønderjyllands Politi ser man lidt anderledes på sagen.

Man vil gerne bekræfte, at Padborg Park ikke må afholde racerløb, hvis mere end 50 personer er samlet på stedet. Men et forbud vil sekretariatsleder Birgit Nielsen fra Syd-og Sønderjyllands Politi ikke kalde det.

– Det er vores vurdering, at man ifølge den nugældende bekendtgørelse højest må være 50 personer forsamlet. Tidligere har motorsport været undtaget sammen med for eksempel fodbold og håndbold. Det er motorsport ikke efter den 19. september 2020. Derfor gælder det almindelige krav om maksimalt 50 personer til stede på samme sted samtidig, siger sekretariatsleder til JV.dkBjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk