Politiet stopper 14-årig bilist med sømmåtte

foto: politi.dk

En blot 14-årige knægt nægtede at stoppe en stjålet bil, da politiet satte efter ham.

Der gik ikke lang tid fra, at politiet modtog en anmeldelse om en stjålet bil, til at en patrulje fra Sydjyllands Politi spottede bilen på Rute 32 på vej mod Ribe, det skriver vagtchefen på Twitter.


I bilen sad en blot 14-årig mandlig chauffør, der med sig i bilen havde to passagere på henholdsvis 15 og 16 år.

Politiets anvisvisninger fik i første omgang dog ikke den 14-årige til at standse. Det fik patruljen til at tage drastiske midler i brug.


– Vi forsøger at bringe den til standsning, men den fortsætter med høj hastighed ad rute 32 mod Ribe, fortæller vagtchef Ole Aamann.

LÆS OGSÅ: Skatteministeren om bilafgifter – bør sættes 78 procent ned

Det fik bilen til at stoppe, samtidig fortæller vagtchefen, at alle i bilen var uskadte. Da patruljen tog kontakt til de tre i bilen, kom sandheden frem.

– Den er stjålet med den rette nøgle. De har simpelthen været inde i et hus og stjæle nøglen, fortælle Ole Aamann.

Hvad de tre drenge skulle bruge bilen til, melder historien dog ikke noget om ifølge vagtchefen. Fordi den 14-årige chauffør er under den kriminelle lavalder, tog politiet kontakt til forælderne, mens både den 15 og 16-årige blev taget med på stationen, hvor de blev bedt om at afgive forklaring, skriver EB.dkBjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk