Politiet skriver 513 sager i kæmpe kontrol

Politiet har skrevet 513 sigtelser ved en kæmpe kontrol på to rastepladser
Foto: Rigspolitiet

I sidste uge gennemførte Sydøstjyllands Politis Tungvognscenter Syd en række større multikontroller af primært lastbiler og varevogne.

Tirsdag 28. og onsdag den 29. september gennemførte Sydøstjyllands Politi en række såkaldte multikontroller ved rastepladserne Ustrup V og Ejer Baunehøj. Man gik primært efter lastbiler og varevogne, fortæller kredsen i en pressemeddelse.

Nogle køretøjer kørte lige igennem kontrollen uden problemer. Andre måtte vente lidt længere, mens en gruppe af køretøjer slet ikke lov til at køre videre. Disse køretøjer blev udstyret med hjullås på stedet.

Udover politiet deltog Fødevarestyrelsen, Veterinærrejseholdet, Færdselsstyrelsen, Toldstyrelsen, Arbejdstilsynet, Forsvaret (kontrol af militære køretøjer), Miljøstyrelsen (kontrol af miljøfarligt affald) og Beredskabsstyrelsen i kontrollerne.Meget var ikke i orden
Politiets kontroller førte over de to dage til 97 sigtelser. Bl.a. blev det til 30 sigtelser for fejl og mangler ved køretøjet. 7 personer blev sigtet for ikke at have betalt afgift, og atter syv personer havde ikke godstilladelserne i orden. 23 gange blev der skrevet sigtelser for dyretransport i strid med reglerne.

– Det har en forebyggende effekt, samtidig med at vi får ’ryddet ud’ i nogle af dem, der ikke har styr på det og også får gjort vejene lidt mere sikre, fortæller vicepolitiinspektør Jesper Engelund, der er leder af Hunde- og Færdselscentret ved Sydøstjyllands Politi, i pressemeddelsen.

Fotovogn fulgte med
Samtidig med multikontrollen ved Ejer Baunehøj blev der også foretaget hastighedsmåling lige omkring afkørslen til multikontrollen. Hastigheden var her sat ned til 50 km/t. I alt blev der skrevet 416 sager, heraf står 67 til et klip i kørekortet og 10 til frakendelse af deres kørekort.

 Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk