Politiet skrev 469 sager – bilister lavede ‘donuts’ i Hellerupugen

foto: presse-fotos.dk

Den netop overståede uge 29 – også kendt som ‘Hellerupugen’ i Skagen – gav det nordjyske politi rigeligt at se til.

Flere billeder: presse-fotos.dk

Særligt i uge 29 er Skagen en populær destination for de øvre samfundsslag. Det fører dyre biler og ofte tunge drikkevaner med sig, derfor er Nordjyllands Politi af samme årsag ofte travlt beskæftiget .


Og nu har kredsen en opgørelse over årets ‘uge 29-fangst’ klar. Tallene stammer fra massive kontroller i hele politikredsen og således ikke kun i selve Skagen.

Alligevel kunne færdselsafdelingen notere sig 469 sager inden for færdsel-og afgiftssager. Heraf har politiet rejst 382 sigtelser. 45 af dem handlede om narko- og spirituskørsel, oplyser ordensmagten.

– Antallet, som vi sigter, vil naturligvis hænge sammen med, hvor mange vi rent faktisk standser og kontrollerer, men det ændrer ikke på, at det er særdeles farligt at køre i påvirket tilstand. Man udsætter andre og sig selv for en stor risiko, og bøden er betydelig. Det er både dyrt og farligt, fortæller politikommissær Thomas Ottesen i en pressemeddelelse fra Nordjyllands Politi.

Samtidig er antallet af narko-og spritsager lavere end tidligere år. Men det mener politikommissæren i nogen grad også skal forklares med, at barene rundt omkring på grund af corona-restriktioner lukker tidligere end ellers.

Donuts og klippede plader
Af andre sager måtte en bilist vinke farvel til sin Mercedes, fordi vedkommende nu gentagende gange er taget i at køre bil uden kørekort. I Skagen fik tre biler inddraget nummerpladerne, fordi der enten var fusket med afgiften eller slet ikke betalt afgift.

På motorvejen ved Aalborg udviste en bilist så ringe evner til at føre bil, at den samlede straf løber op i en betinget frakendelse af føreretten samt flere klip.

På stranden i Blokhus – der også er et yndet rejsemål i disse dage – skrev politiet sager om tre betingede frakendelser af føreretten, ligesom yderelige to bilister fik klip for højt hastighed.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk