Politiet: Nu går vi efter disse bilister

I uge 41 satte de danske politikredse øget fokus på landets fartsnydere. Det betød, at over 7.600 bilister kørte i fælden. 
Foto: Niclas Jessen/Rigspolitiet PR

Fra i dag og frem til torsdag i næste uge er færdselspolitiet i Syd-og Sønderjylland ude på vejene. Man holder særligt øje med hastigheden.

I dag begynder en lille uges kontrol på de syd- og sønderjyske veje. Det fortæller Syd-og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

– Når vi analyserer sager, hvor der har været trafikdræbte, og når vi ser på baggrunden for færdselsuheld, kan vi identificere hastighed og uopmærksomhed som direkte årsager til færdselsuheld i vores politikreds, fremhæver operativ leder, politikommissær Mads Bruhn Lund fra færdselsafdelingen ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Indsatsen hænger sammen med Rådet for Sikker Trafiks landsdækkende kampagne, som skal få trafikanterne til at være mere opmærksomme. For Syd-og Sønderjyllands Politi betyder det, at man særligt vil se efter, om bilisterne har styr på følgende:

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Hastigheden i både  by, på landevej og motorvej
At den håndholdt mobiltelefon ikke må bruges
Uopmærksomhed ved at overse færdselstavler, ved svingning, vognbaneskift o. lign.
Om sikkerhedselen sidder rigtigt

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk