Politiet mistænkte gaderæs – uddelte 45 bøder i Haderslev

Foto: Rigspolitiet

En forsamling af biler og mennesker fik torsdag aften politiet til at rykke ud til havnen i Haderslev for at forhindre ulovligt gaderæs.

– Det er sindssygt farligt, og vi tolererer ikke gaderæs.

Sådan sagde vicepolitiinspektør Knud Reinholdt fra Syd- og Sønderjyllands færdselsafdeling til TV Syd, efter politiet torsdag aften rykkede til Haderslev for at stoppe det, man mente var optræk til ulovligt gaderæs.

Omkring kl.20 torsdag aften var 50-60 biler forsamlet på haven i Haderselv, hvilket fik politiet til både at rykke ud med mandskab og ATK-vogne.


– Vi har erfaring med, at en del mennesker har en tendens til at køre fra sådanne opløste begivenheder med meget høj fart, og det vil vi heller ikke have, udtalte Knud Reinholdt til TV Syd.

I Haderslev uddelte politiet 45 bøder til de forsamlede herunder en betinget frakendelse af kørekortet, desuden blev flere køretøjer indkaldt til syn for fejl og mangler.

Rykkede til Aabenraa senere på aftenen
Senere samme aften blev Syd- og Sønderjyllands Politi kaldt til Aabenraa, da man herfra havde modtaget anmeldelse om at gaderæset var rykket til fra netop Haderslev.

Her skulle ca. 100 biler være samlet, men kun ti var på stedet, da politiet ankom. Heraf fik to bilister besked på at stille med deres biler til kontrollerende syn.

Aktionen i det sønderjyske er ikke den eneste, politiet på det seneste har sat ind mod det ulovlige gaderæs.

Tidligere på måned uddelte Syd- og Sønderjyllands bøder for 88.000 kroner ved gaderæs i Toftlund og Holsted. Ligesom hele 47 biler blev indkaldt til syn.


Reklame: