Politiet knalder bilist – kørte 156 km/t for stærkt

Foto: CHP - Buellton

Set med danske øjne slipper bilisten utroligt billigt fra forseelsen.

Det er ikke på ret meget offentligt asfalt, at man kan rende speedometeret i en Lamborghini Aventador SVJ helt ud. Og da slet ikke på motorvejsnettet i Californien. Alligevel gjorde en bilist for nylig forsøget, og han var godt på vej, da han blev snuppet.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Den blå superitaliener blev målt til 244 km/t. Eller 156 kilometer i timen mere end den højst tilladte hastighed på 88 km/t. Det fortæller det lokale politi, som sidste søndag fik stoppet Lamborghinien – i et Facebook-opslag.

Set med danske øjne er ‘forbrydelsen’ dog nærmest straffri. Godt nok er bilisten sigtet for hensynsløs kørsel. Men det betyder ikke, at staten tager bilen. Omvendt kan en dommer idømme op til 90 dages ubetinget fængsel og en bøde på 1.000 dollar svarende til 7.100 kr. for den slags kørsel.

Politiet skriver endvidere, at man vil fortsætte ‘nultolerance-indsatsen’ over for bilister med for meget fart på i området. Vejene i området er nemlig plaget af dårlige oversigtsforhold. Af samme grund opfordrer ordensmagten bilisterne til at holde igen med pedalen længst til højre.

Reklameblok: 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk