Politiet kan ikke bekræfte “Wunderbaum-bøde” til DHB-gæst

Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi

Syd- og Sønderjyllands Politi kan ikke finde det i deres systemer. Så politikredsen kan hverken be- eller afkræfte, at en DHB-gæst fik en bøde for at have et Wunderbaum i bakspejlet.

Det har været rygtet, lige siden Danmark Hurtigste Bil åbnede porten til Padborg Park tidligere på måneden. I forbindelse med bilfestivalen skal en deltager have fået en bøde på 1.000 kr. for at have en duftfrisker – en såkaldt “Wunderbaum” – hængnede ned fra bakspejlet.

Boosted Magazine skrev og spurgte Syd- og Sønderjyllands Politi til det forhold. Nu har vi fået svar. Og det er noget uklart. For selvom politikredsen i et skriftlig svar til Boosted nævner, at man ikke kan søge på det (en Wunderbaum-bøde, red.) i deres IT-systemer, så har man alligevel undersøgt sagen.

LÆS OGSÅ: Tankpasser fyret – satte benzinen til 1,28 kr. literen

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Konklusionen er, at Syd- og Sønderjyllands Politi ikke kan konstatere, at der blev givet en bøde for udelukkende at have Wunderbaum ophængt i det indvendige bakspejl.

Politi: Folk fik mulighed for at fjerne streamers
Syd- og Sønderjyllands Politi supplerer dog den skriftlige kommentar med, at de kontrollerede bilister uden for Padborg Park i stedet for et bødeforlæg fik mulighed for at fjerne ophæng, streamere og andet, som forhindrede fuldt udsyn.

Alligevel kunne Nye Borgerlige-politikeren Lars Boje Mathiesen i et facebook-opslag i forbindelse med DHB fortælle, hvordan en medhjælper ved DHB netop fik en bøde på 1.000 kr. for at have en streamer med ordene “Security” placeret i forruden. Medhjælperen, Karin, på 70 år fik desuden indkaldt sin Kia Picanto til syn.

Boosted har bedt Syd- og Sønderjyllands uddybe det forhold, når politikredsen ellers siger, at DHB-deltagerne fik mulighed for netop at fjerne den slags og derved slippe for bøden.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Fredag oplyser politiet i en mundtlig kommentar, at man ikke kan kommentere på enkeltsager.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk