Reklame:

Politiet indleder særlig kontrol i denne uge: “Koster 2.000 kr. og et klip”

Rigspolitiet bremser godt nok deres egen planer om at sætte rødt lys-kameraer op i Danmark. Men politikredsene holder stadig øje. Særligt i denne uge.

De fleste respekterer det røde lys i trafikken, men der er også en hel del, der ikke gør.

I den her uge sætter en stor del af landets politikredse ind med kontrol i lyskrydsene for at få flere til at respektere det røde lys. Indsatsen bakkes op af Rådet for Sikker Trafik, der lancerer en indsats på sociale medier, hvor alle bliver mindet om, at rødt lys betyder stop.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det er der brug for. For i to undersøgelser, gennemført af Rådet for Sikker Trafik i 2022, er der blevet afdækket bekymrende tal om antallet af bilister og cyklister, der kører over for rødt lys.

LÆS OGSÅ: Verdens første – nu kigger fotofælderne ind i folks biler

– Undersøgelserne viser, at der er brug for en indsats på området, og derfor er det meget positivt, at politiet sætter ind med kontroller.

– For trafikken er et stort fællesskab, hvor vi skal kunne regne med hinanden og være sikre på, at andre stopper, når de har rødt lys, siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Hver 10. bilist har kørt over for rødt
Blandt bilisterne viser en anden undersøgelse, som Rådet for Sikker Trafik har gennemført blandt 5.070 bilister, at hele 11 % af dem inden for det seneste år bevidst har kørt lige over for eller til højre for rødt lys mindst én gang.

Problemet forekommer i hele landet, men er størst i København og på Københavns Vestegn, viser undersøgelsen.

LÆS OGSÅ: Trine røg i fælden: “Politiet stod og ventede med synshal og bøder efter lovligt biltræf”

Reklameblok:


– Det siger sig selv, at der er en stor risiko ved at køre over for rødt lys, da andre ikke forventer det. Desuden er det et ualmindeligt dårligt signal, som man sender til andre i trafikken, når man ikke respekterer det røde lys. På den måde er man også en dårlig rollemodel for de børn og unge, der færdes i trafikken, siger Mogens Kjærgaard Møller.

Fakta: Så mange bilister har kørt over for rødt lys:
Har du inden for det seneste år bevidst køre lige over for rødt lys eller til højre for rødt lys? (med rødt menes, at du kørte ud i krydset, selvom der var rødt lys).

Så mange bilister svarer, at de kører over for rødt (politikredse):
København: 17 %
Københavns Vestegn: 17 %
Nordsjælland: 12 %
Midt- og Vestsjælland: 9 %
Sydsjælland og Lolland-Falster: 7 %
Fyn: 9 %
Midt- og Vestjylland: 8 %
Sydøstjylland: 11 %
Syd- og Sønderjylland: 10 %
Nordjylland: 8 %
Østjylland: 10 %
Gennemsnit: 11 %

(Kilde: repræsentativ undersøgelse blandt 5.070 bilister i 2022 gennemført af Rådet for Sikker Trafik og analyseinstituttet Wilke).

Artiklen er en pressemeddelelse fra en bilimportør eller fra en anden aktør i det danske bilmiljø og er derfor ikke skrevet af Boosted-redaktionen. Har du kommentarer til indholdet, bedes du kontakte den pågældende importør eller aktør.
Pressemeddelelse
Pressemeddelelse
Nyheder direkte fra bilimportører, producenter, racerteams eller andre aktører i bilbranchen.
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?