Politiet i klapjagt på jyske bilister – 61 sigtelser på 6 timer

foto: politi.dk

Østjyllands Politi fortsætter den øgede fokus på bilisterne i Aarhus. Alene torsdag i sidste uge sigtede ordensmagten 61 bilister i den østjyske hovedstad.

Den seneste tid har betjente fra Østjyllands Politi holdt ekstra skrapt øje med bilisterne i Aarhus, og det med godt grund har det vist sig.

Alene torsdag i sidste uge kunne betjente fra politikredsen sigte 61 bilister i Aarhus for et hav af brud på færdselsloven. Aktionen fandt sted mellem kl.16.00 og 22.00.

På de seks timer brød 53 bilister på den ene eller anden måde færdselsloven, og mod dem har Østjyllands Politi rejst i alt 61 sigtelser.– Resultatet af den målrettede færdselsindsats bekræfter os i, at der er rigtig god grund til at fastholde vores intensive færdselsindsats i denne del af byen, hvor vi gentagne gange kan konstatere, at der er for mange trafikanter, der ikke overholder færdselsreglerne, siger politiinspektør Brian Voss Olsen i en pressemeddelse.

Narkobilist så rødt
Blandt de mest bemærkelsesværdige sager på dagen nævner Østjyllands Politi selv en mandlig bilist, som kort før kl. 21.30 havde alt for meget fart på til at holde øje med lysreguleringen.

Han kom kørende ad Åby Ringvej og fortsatte direkte overfor rødt i krydset ved Edwin Rahrs Vej, hvor han også overså en civil patruljevogn.

Patruljevognen satte efter bilisten, og da manden blev bragt til standsning, viste det sig, at han slet ikke måtte køre bil. Men ikke bare var han frakendt føreretten, han var også påvirket af narko.

På stedet blev bilisten derfor præsenteret for tre sigtelser. En for at køre overfor rødt, én for at køre uden førerret og én for at køre med narko i blodet.

Alene kørslen uden kørekortet koster ham 7.000 kroner i bøde. Hvis det da er første gang, han bliver stoppet uden at have føreret.

Torsdagens færdselsindsats gav følgende sager:

2 x narkokørsel
1 x kørsel uden førerret
5 x kørsel frem for rødt lys
2 x brug af håndholdt mobiltelefon
3 x ulovlig overhaling
1 x tæt kørsel
7 x færdselstavler ej respekteret
3 x sikkerhedssele ej benyttet
2 x manglende lygteføring
5 x kørekort ej medbragt
10 x andre forseelser
12 x hastighed i tættere bebygget område (11 til klip og 1 til betinget frakendelse.)
5 x hastighed ved færdselstavler (heraf 4 til klip)
3 x cykler uden lys

I alt fik 24 personer et klip i kørekortet, og én fik en betinget frakendelse af kørekortet ved at køre 97 km/t på Sintrupvej i Brabrand, hvor man må køre 50 km/t.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk