Politiet: Her har vi aldrig gennemført en større razzia før

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Flere myndigheder stod fredag klar på motorvejen syd for Herning for at vinke last- og varebiler ind til kontrol.

Fredag i denne uge var store kontrol-dag for en række myndigheder. På Herningmotorvejen ved Søby afviklede man en razzia. Ifølge TV Midtvest den største nogensinde i landsdelen. Både Færdselsstyrelsen, Miljøstyrelsen, Arbejdstilsynet, Militærpoliti, Fødevarestyrelsen og politiet deltog.

Mediet skriver, at 162 lastbiler blev standset. Af dem kørte 44 rundt med udenlandske nummerplader. Alle chauffører og lastbiler blev dog gennemgået grundigt. Blandt andet blev der tjekket for lønkontrol, social dumping, hviletidsbestemmelser, fødevarekontrol og bremsekontrol.

16 af sagerne er ifølge politiet til fare for trafiksikkerheden. Udover lastbilerne kontrollerede myndighederne 24 varevogne. Fire af chaufførerne i dem fik en sag på halsen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Hastighed blev der også holdt øje med. Det tog færdselsbetjentene på motorcykler sig af. Det udløste 30 sager, hvor bilister enten står til et klip eller endnu værre betingende frakendelser. Ovenstående er kun politiet sager. Fredag aften havde de øvrige myndigheder ikke opgjort antallet af øvrige sager.

DE 16 SAGER

5 køre/hviletid – alle danske.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
3 godslovsovertrædelse – manglende papirer.

3 fejl og mangler.

1 dimensionsbekendelse – for stor/lang.

1 ulovlig sammenkobling.

1 manglende vejbenyttelsesafgift.

1 manglende kategori til kørekort – for stor trailer til kørekortet.

1 kørsel uden førerret.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk