Politiet: Her er ulovligt gaderæs blevet et større problem

foto: presse-fotos.dk

Det ulovlige gaderæs tager til i en af landets politikredse.

flere billeder: presse-fotos.dk

Overfor TV2 Fyn kan Fyns Politi berette, hvordan man alene i 2021 har set en ‘mangedobling’ i antallet af anmeldelser om ulovligt gaderæs.

Det skulle især være i Ringe, at det står slemt til, siger Anders Brahe, der er fungerende politikommissær og leder i operativ færdsel og ATK i Fyns Politi til TV-stationen.



Han kalder problemet markant.

Alligevel mener politiet ikke nødvendigvis, at vejbump er løsningen. Så længe der er biler på vejene, vil man nemlig opleve ræs i gaderne, lyder vurderingen.

Da TV2 Fyn spurgte til, hvad der ellers kan gøres, svarede politikomissæren:

– Det, vi ønsker, når vi kører ud til disse gaderæs, er at få kigget på, om køretøjerne er lovlige, og om folk har papirerne og registreringerne i orden på deres køretøjer.

I de fynske kommuner ser man både fordele og ulemper ved etableringen af vejbump. I Kerteminde kommune har gaderæset især fundet sted omkring byen Langeskov, og her har man fået vejbump. Men noget lignende er der ikke planer om i Ringe.

– Laves der vejbump et sted, rykkes ræset bare et andet sted hen, siger en repræsentant fra Faaborg-Midtfyn Kommune.

Men selv om bilmiljøet til tider kan være udskældt – og det især for det ulovlige gaderæs – så findes der faktisk lovlige alternativer. På Fyn er blandt andet kørt lovligt gaderæs på Stat-Ene-Vej i Odense flere gange.



Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk