Politiet har allerede beslaglagt 21 biler – 14 af dem var ejet af andre end føreren

Loven om vanvidsbilisme
Foto: Rigspolitiet

Som vi skrev om den anden dag her på Boosted.dk, så har politiet for nyligt beslaglagt en Porsche 911, som føreren havde lånt af sin ven. Men det er slet ikke den eneste konfiskations-episode denne måned.

Politiet har siden 31. marts haft mulighed for at beslaglægge biler, der er blevet brugt til vanvidsbilisme, som det hedder. Også selvom køretøjerne tilhører en anden.

Og den lov er politiet blevet rigtig ‘dygtige’ til at benyttes sig af. De har beslaglagt 21 biler allerede. Og 14 af dem var ejet af en anden end den, som førte bilen på gerningstidspunktet. Det skriver DR.


Selvom mange mener, at det er uretfærdigt, at det er tredjemand, som kan ende med et meget stort problem, hvis føreren ikke overholder færdselsreglerne, så er det altså nødvendigt, mener Christian Berthelsen, politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter:

– Vi er nået til et punkt, hvor vi bliver nødt til at gøre noget ved vanvidsbilismen. Der er mennesker, der mister livet på baggrund af, at andre kører fuldstændig tosset. Og så må man simpelthen sørge for, at når man låner sin bil ud, så har man taget nogle forholdsregler, fortæller han til DR.

Når bilen er beslaglagt efter vanvidskørsel, skal sagen for en dommer, der vurderer, om bilen skal konfiskeres helt. Hvis der sker konfiskation, bliver bilen solgt på auktion – og pengene fra salget ender i statskassen.

Vil du læse mere om loven, så klik her!Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk