Politiet efter DHB: Fire biler er beslaglagt og 466 sigtelser er uddelt

Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi

Syd- og Sønderjyllands Politi var allerede fra torsdag i sidste uge massivt tilstede uden for indgangen til Padborg Park, hvor der i weekenden blev afholdt Danmarks Hurtigste Bil. Det gav en del sager.


Fire beslaglæggelser, 54 klip i kørekort, 15 betingede frakendelser og en enkelt ubetingede frakendelse. Og så lige 17 klippede nummerplader. Det er bare noget af det Syd- og Sønderjyllands Politi har skrevet sager om de seneste dage, hvor politikredsen har været massivt til stede ved indgangen til Padborg Park, hvor bilfestivalen DHB, Danmarks Hurtigste Bil, i weekenden blev afholdt.

Det blev også til 466 sigtelser, hvor af langt de fleste skyldes for høj fart, kørsel unden førerret og lignende. Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelse.

I alt kontrollede politiet på stedet 461 køretøjer, og her konstaterede man, skriver politikredsen, at der var fejl og mangler på 101 af dem. 50 gange var det så galt, at bilejerne fik synsindkaldelser stukket i hænderne. De fire beslaglagte biler skyldes dels vanvidskørsel, kørsel i frakendelsestiden og konstruktive ændringer.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
På de sociale medier har det været rygtet, at op mod 35 biler allerede om fredagen var blevet beslaglagt ved indgangen til Padborg. Det er altså ikke tilfældet. Alligevel kalder både arrangøren af DHB og arrangementets gæster det ‘en hetz mod bil-miljøet’.

Politiet: Det handler om sikkerhed
Vicepolitiinspektør Knud Reinholdt forsvarer de mange bøder, synsindkaldelser og sigtelser med henvisning til færdselssikkerheden.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


– Hvis bilen larmer mere end tilladt, så generer man andre mennesker, ligesom bilen medvirker til øget luftforurening, hvis den udleder mere CO2 end tilladt, siger vicepolitiinspektøren.

Af pressemeddelsen fremgår det også, at Syd- og Sønderjyllands Politi havde set sig sure på sænkede undervogne og ‘forkert monterede’ dæk.

– Begge dele er farligt i trafikken. Blandet andet får bilen ændrede køreegenskaber, når bilen sænkes og monterer man dækkene forkert, så risikerer man, at de sprænger, siger Knud Reinholdt, der også kommenter på sigtelserne til bilister med ‘ting’ i forruden, som det hedder i pressmeddelsen.

– Hvis man ikke har det fornødne udsyn hele vejen rundt i bilen, er der risiko for at man bringer både sig selv og andre i fare, forklarer han.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk